Østfold Designsenter - karina m. interiørarkitekt MIAF

Vårtips fra vår interiørdesigner

Slipp inn vårlyset, rydd, hent frem lette gardiner og lysne det som er igjen av ubehandlet panel.
Selv om det fortsatt er snø ute, er det mange grep som kan gjøres i hjemmet og på hytta for å komme våren i møte...


Tekstiler, farger og det lille ekstra.

Tiden er kommet til å bytte ut tunge tekstiler med lette, og slippe vårlyset inn. Hva med å male eller å lasere tak og veggpanelen i en lys og lun farge? Det finnes masse fint på markedet. Ta en titt på vegetasjonen utenfor og trekk med deg litt av fargespillet og kanskje noen grener inn? Lag et samspill mellom naturen utenfor og interiøret inne. Dette er med på å skape en helhet og integrasjon mellom uterommet og innerommet, og vil i mange tilfeller bidra til å trekke vakre elementer inn og forlenge rommet ut. Lyst på flere tips om farger og interiør? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. 

Alle ting skal ha et hjem.

Stadig ligger det ting og duppeditter og slenger både her og der. Irriterende? Dette kan du nå gjøre noe med. En god leveregel er at alle ting skal ha et hjem. Gå til innkjøp av koselige kurver og bokser eller pynt noen du har stående, som kanskje bare er tomme? Sett boksene i system i gangen, på kjøkkenhylla, på barnerommene og der du trenger å putte alt som flyter opp i noe. Det geniale er å enten ha transparente bokser slik at du ser innholdet, eller å ta et bilde av innholdet og lime bildet utenpå boksene. Da er det enkelt å se at der er skoene til mamma, nøklene og lommeboken til pappa og alle refleksene og lommelyktene. Kjempefin aktivitet for barna også, å få hjelpe til med å lime på bilder på eksene og putte tingen oppi til slutt.

 

 

Orden i boden.

Boden kan ofte være et mareritt for oss alle. Og hva er vel værre enn å måtte manøvrere seg frem i en rotete bod, uten å finne det man trenger?
Vårt tips er å plassere tingene etter tema. Oppbevar ski og sportsutstyret i en del av boden og klær i en annen. Bruk bokser og merking. Planlegg rett og slett oppbevaringen før du fyller hyllene - og kanskje gulvet. Kvitt deg også gjerne med det som ikke det er behov for lenger. Gi det bort, selg det eller kast. Ved å kvitte seg med unyttig rot, fornyer man energien i rommet og gir også plass til nye nødvendige ting. Plasser det du bruker oftest nærmest døren og det som blir brukt sjelden kan ligge lenger innover i hyllene. God våropprydding!


Involver barna i en ryddestafett.

Dette er en kjempemorsom øvelse og fredagsaktivitet for hele familien. Be barna hjelpe til å rydde alt de kommer over som ligger og slenger, på 10 minutter! Sett varseluret på 10 minutter og se det flotte resultatet etterpå. Greit å fortelle dem at alt ikke bare blir slengt inn i et skap, men ryddes ordentlig. Det er utrolig hva som blir gjort på disse 10 minuttene. En effektiv og rettferdig vårfredagsopprydding! Ingen grunn til at mor skal ta alt sammen alene. Premien kan jo være en felles familieaktivitet som barna har etterspurt, eller å leie en koselig familiefilm. Lykke til! Det fungerer!


 

Husk personlighet i interiøret.

Det er lett å følge tips og råd som du leser om i de mange interiørblader som finnes i mangfold. Det er mange fine tips og flotte bilder å lære av, men stopp opp og tenk litt på ditt eget behov før du velger handelsstandes mange fristelser. Tenk over hvem som bor i huset, de forkjellige aldersgruppene som representerer boligen og hvilke behov alle sammen har. Sett opp en liste over hva hver og en trenger og jobb ut fra en felles og helhetlig plan. Ikke alle hjem trenger å se ut som et ferdig stylet interiørprosjekt i de mange interiørblader. Husk personlighet i interiøret. Ta gjerne frem tegninger barna har laget, ram dem inn på en ny måte, mal den gamle trestolen i en knallfarge og dekk gjerne på med mormors gamle teservice. Kunsten ligger i å jobbe ut fra en nøytral basis på vegger og store flater og heller pynte med noen få fargeklatter her og der. Still deg spørsmålet; hva gjør meg glad? Prøv å innfri et par av de ønskene, det vil gjøre deg godt. Tøffe store sort hvitt fotos av barna kan jo være et nytt grep denne våren?

 

Østfold Designsenter - karina m. interiørarkitekt MIAFNettstedskart